ГоловнаЕкономікаДержава

ПриватБанк виграв апеляцію в Лондоні у справі проти колишніх власників

Юрисдикцію англійського суду підтверджено, всесвітній арешт залишається чинним.

ПриватБанк виграв апеляцію в Лондоні у справі проти колишніх власників
Фото: superstas.com

Державний ПриватБанк виграв в Апеляційному суді Лондона справу про юрисдикцію позову до колишніх власників банку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Про це повідомляють на сайті банку.

Відзначають, що судовий наказ про арешт активів, який було отримано в грудні 2017 року, залишається чинним до винесення рішення по суті.

"У своєму рішенні, оголошеному сьогодні вранці в Лондоні, Апеляційний суд у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку з усіх питань, повністю скасувавши рішення, винесене суддею Фанкортом у грудні 2018 року. Судді Апеляційного суду дійшли висновку, що "банк має достатню для судового розгляду справу для повного відшкодування $1,9 млрд [включаючи відсотки - $3 млрд] як заявлено в позовних вимогах", і що судовий наказ про всесвітній арешт активів залишається чинним", - повідомила пресслужба банку.

Нагадаємо, ПриватБанк збільшив чистий прибуток за результатами роботи за дев'ять місяців 2019 року до 27,4 млрд грн, що стало новим абсолютним рекордом для банку і всієї банківської системи України.

Слухання у цій справі пройшли наприкінці липня. Основним предметом розгляду була обґрунтованість відмови першої інстанції в розгляді спору в британській юрисдикції і відповідних забезпечувальних заходів.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти ексвласників Коломойського і Боголюбова, а також компаній, які, ймовірно, їм належать, або перебувають під їх контролем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram