ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" підписав контракт на будівництво об'їзної Рівного за 746 млн гривень

Планується побудувати 6 кілометрів нової дороги.

"Укравтодор" підписав контракт на будівництво об'їзної Рівного за 746 млн гривень
Фото: facebook.com/RivneSAD

Служба автомобільних доріг у Рівненській області в п'ятницю підписала договір з білоруським підрядником "Дорожньо-будівельний трест №2 м.Гомель" на будівництво об'їзної дороги міста Рівного за 746 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба САД.

Це один з найбільших тендерів, які проводились у Рівненській області.

Перша 6-кілометрова ділянка траси має зв'язати дороги Н-25 (Городище - Рівне - Старокостянтинів) і Т-18-32 (Ходоси - Кустин). ЇЇ розпочнуть будувати 2020 року.

Загалом протяжність дороги становить 14,2 км. Планується побудувати розв'язку біля села Малий Житин, нову шестикілометрову ділянку до села Хотин, реконструювати 4 кілометри дороги до заводу "Рівнеазот" і провести поточний ремонт ще 4 км до траси Н-22 (Устилуг - Луцьк - Рівне). 

Згідно з умовами контракту, технічний нагляд під час виконання дорожніх робіт здійснюється за допомогою так званої Служби інженера (FIDIC), тобто незалежної юридичної особи. Такий підхід дає змогу забезпечити високу якість будівельних робіт, він застосовується в більшості європейських країн.

Північна об'їзна дасть можливість звільнити Рівне від транзитних автомобілів, які прямують трасою М-06 із Житомира та Києва в напрямку Луцька та КПП "Устилуг" по трасі Н-22. Виведення значного потоку транзитного транспорту за межі міста за рахунок будівництва північної об'їзної дороги дасть можливість розвантажити міські вулиці, уберегти їх від руйнування, а також сприятиме підвищенню безпеки руху, поліпшенню екологічної ситуації в місті та розвитку міста Рівного як важливого транспортного вузла.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram