ГоловнаЕкономікаДержава

Група міністрів наступного тижня відвідає США для переговорів з МВФ, - Гончарук

"Зараз ми в активній стадії переговорів про нову програму підтримки".

Група міністрів наступного тижня відвідає США для переговорів з МВФ, - Гончарук
Алексей Гончарук
Фото: kmu.gov.ua

Наступного тижня до Вашингтона вирушить група міністрів українського уряду для переговорів з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомив у фейсбуці прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Зараз ми в активній стадії переговорів з МВФ про нову програму підтримки. Вже наступного тижня група міністрів вирушить у США для участі у щорічних зборах Світового банку та МВФ, а також у переговорах з Фондом", - написав прем'єр.

Гончарук підкреслив важливість співпраці з міжнародними партнерами і донорами.

"За нашими відносинами з великими міжнародними партнерами уважно стежать системні великі інвестори по всьому світу", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, Гончарук у грудні розраховує підписати нову програму співпраці з МВФ.

Місія МВФ працювала у Києві 12-26 вересня. Міністерство фінансів заявило, що переговори з Фондом про нову програму знаходяться в активній фазі, хоча раніше ЗМІ повідомляли, що місія покинула Україна без особливого результату. При цьому МВФ почав обговорення нової трирічної програми підтримки України в рамках механізму розширеного фінансування та виступив за прискорення судової реформи і зменшення ролі олігархів у економіці.

21 грудня 2018 року Україна отримала перший і наразі єдиний транш за програмою співпраці з МВФ обсягом близько $1,4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram