ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінекономіки передало на приватизацію завод "Електроважмаш" і ОГХК

Милованов зібрався припинити "схематоз" на держпідприємствах.

Мінекономіки передало на приватизацію завод "Електроважмаш" і ОГХК
Харьковский завод «Электротяжмаш»
Фото: mykharkov.info

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства передало на приватизацію харківський завод "Електроважмаш" і Об'єднану гірничо-хімічну компанію.

Про це повідомив міністр Тимофій Милованов.

"Схеми закінчуються. Передав до Фонду держмайна на приватизацію два підприємства. "Електроважмаш" і Об'єднану гірничо-хімічну компанію. Вони рік або більше були у списку на приватизацію. Першу притримували від передачі штучно, щоб продовжувати дерибанити активи. Друга - улюблений клієнт НАБУ. Там схеми були не тільки від попередньої влади, а й від темних персонажів поза владою", - написав Милованов у фейсбуці.

Завод "Електроважмаш" - один з найбільших заводів у Харкові. Спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

ОГХК є монополістом з виробництва титанової сировини, управляє цілісними майновими комплексами Вільногірського ГМК і Іршанського ГЗК а також кар'єрами, технікою та іншим обладнанням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram