ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄБРР надасть "Укрзалізниці" $100 млн на модернізацію колій

Перші на черзі - колії Транс'європейської транспортної мережі.

ЄБРР надасть "Укрзалізниці" $100 млн на модернізацію колій
Фото: kapital.kz

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть "Укрзалізниці" кредит у розмірі $100 млн для фінансування тендерної закупівлі матеріалів для модернізації колій Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T).

Про це повідомив у фейсбуці голова "УЗ" Євгений Кравцов.

Він підкреслив, що тендер проходитиме "за абсолютно прозорими і зрозумілими правилам ЄБРР".

"Коло учасників не обмежується "усіма відомими фірмами": це можуть бути як резиденти України, так і нерезиденти. Сподіваюся, що це дасть нам можливість позбутися монополій і змов між учасниками торгів", - написав Кравцов.

Він додав, що 70% із залучених $100 млн піде на модернізацію залізничної інфраструктури.

"Купимо елементи верхньої будови колії, у тому числі скріплення. Ще 30% - на оновлення засобів диспетчерської сигналізації і зв'язку, а також на вдосконалення системи контролю залізничного трафіку. І продовжуємо гарну практику - роботу виконуємо власними силами. Перші на черзі - колії Транс'європейської транспортної мережі. Транспортним коридором TEN-T проходить приблизно 80% усіх транзитних вантажів", - пояснив глава "УЗ".

Нагадаємо, у вересні "Укрзалізниця" оголосила тендер на закупівлю 22 тонн рейок за 668,9 млн гривень.

Президент Володимир Зеленський сподівається, що ЄБРР протягом 2-3 років збільшить розмір щорічних інвестицій в Україну до більш ніж 1 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram