ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЕКП залишилася без кворуму

Двоє членів комісії пішли у відставку, щоб Зеленський міг її перезавантажити.

НКРЕКП залишилася без кворуму
Фото: facebook.com / Formagei Oleksandr

Члени Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг Олександр Формагей і Євген Магльований оголосили про відставку. Вони працювали в комісії трохи більш ніж рік.

У фейсбуці Формагея йдеться, що вони вирішили "надати можливість президентові України перезавантажити регуляторний орган новими людьми та ідеями".

До складу регулятора за законом входить семеро членів, включаючи голову. Після відставки Формагея і Магльованого там залишиться тільки три людини. Для прийняття рішень потрібно не менш ніж чотири голоси.

Коментуючи питання кворуму, Формагей зазначив, що, згідно із законом про НКРЕКП, президент України може тимчасово, терміном на три місяці, призначити необхідну кількість членів регуляторного органу.

НКРЕКП - державний колегіальний орган, створений на заміну ліквідованих у серпні 2014 року Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Комісія є органом державного регулювання діяльності в сферах енергетики та комунальних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram