ГоловнаЕкономікаДержава

На форумі регіонів України і Білорусь підписали 17 угод і контрактів на $543 млн

Минулого року країни підписали контрактів лише на $40 млн.

На форумі регіонів України і Білорусь підписали 17 угод і контрактів на $543 млн
Фото: стоп-кадр видео

Під час Другого форуму регіонів України та Білорусі, який триває 3-4 жовтня в Житомирі, було підписано дві міжурядові угоди і 15 угод про міжрегіональну співпрацю.

Про це заявила міністерка розвитку громад і територій Олена Бабак під час пленарного засідання форуму за участі президентів Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка, передає "Укрінформ".

Вона зазначила, що комерційних договорів підписано на суму $543 млн, а торік їх уклали лише на $40 млн.

"Ми спостерігаємо збільшення експорту традиційних товарів з України в Білорусь. Зокрема, продукції АПК і харчової промисловості на 15,5% у цьому році, насіння і плодів олійних рослин у 2,2 разу, жирів і масел на 53,5%, чорних металів на 13,3%, котлів та обладнання до електростанцій на 19,7%", - повідомила міністерка.

За її словами, в десятку експортних позицій України в Білорусь увійшли зернові культури, а з Білорусі зросли поставки нафтопродуктів, засобів наземного транспорту, полімерних матеріалів, деревини і виробів з неї.

Завдяки, в тому числі підписаним і на торішньому форумі регіонів контрактам, експорт українських товарів до Білорусі в першому півріччі сягнув $891 млрд доларів США і збільшився порівняно з торішнім аналогічним періодом на 15,5%, а експорт послуг зріс на 34,3%.

Нагадаємо, Лукашенко і Зеленський уперше зустрілися 4 жовтня в Житомирі, де проходить другий Форум регіонів України та Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram