ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ дозволив мережі Prostor купити магазини "Космо"

Вадим Тугай викупив роздрібний бізнес у фонду SigmaBleyzer.

АМКУ дозволив мережі Prostor купити магазини "Космо"
Фото: kosmo.ua

Антимонопольний комітет України 20 вересня дозволив власнику мережі магазинів парфюмерно-косметичної продукції Prostor Вадиму Тугаю придбати мережу магазинів "Космо".

Про це йдеться в повідомленні комітету.

АМКУ надав Тугаю дозвіл на покупку компанії Giancintoco Holdings Limited за допомогою дочірньої компанії Ringside Limited.

Giancintoco - є засновником компанії "Суматра-Лтд", яка розвиває мережу "Космо", що належить інвестфонду SigmaBleyzer. 

Раніше Тугай, який є засновником мережі Prostor, оформив контроль над мережею за допомогою покупки частки в компанії "Стиль-Д", яка розвиває Prostor. Купівля здійснювалася через кіпрські компанії Ringside Limited і Amikod Limited.

Нагадаємо, про те, що мережа Prostor веде переговори про покупку магазинів "Космо", стало відомо наприкінці 2018 року. Завдяки угоді Prostor вийде на друге місце в Україні в сегменті магазинів з продажу парфюмерно-косметичної продукції після мережі "Єва".

Американська SigmaBleyzer через компанію SBF Southeast European Holdings придбала компанію "Суматра ЛТД" у 2007 році. Тоді експерти прогнозували, що фонд вийде з бізнесу через три-чотири роки, продавши "Космо" міжнародному оператору. Однак кілька фінансових криз могли перешкодити планам фонду, і зараз покупку мережі розглядають тільки її українські конкуренти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram