ГоловнаЕкономікаБізнес

Керівники "Розетки" і "Нової пошти" закликали Зеленського не підписувати закони про касові апарати

Підприємці виступили проти законопроєктів 1053-1 і 1073.

Керівники "Розетки" і "Нової пошти" закликали Зеленського не підписувати закони про касові апарати
Фото: president.gov.ua

Співвласник "Нової пошти" Володимир Поперешнюк і власник інтернет-магазину "Розетка" Владислав Чечоткін закликають президента Володимира Зеленського не підписувати прийняті Верховною Радою закони, що регулюють ведення бізнесу.

Про це вони написали на своїх сторінках у фейсбуці.

"Уже наступного тижня Президент може підписати законопроєкти 1053-1 і 1073, які були прийняті Радою нібито з метою вивести бізнес з тіні і створити здорову конкуренцію, а насправді - для боротьби з бізнесом. Я впевнений, що закони в такому вигляді вб'ють десятки тисяч підприємців", - зазначив Чечоткін.

Він також стверджує, що закон №1073 "може серйозно ускладнити життя бізнесу".

"Згідно з ним, будь-який споживач може заявити в податкову про «неправильний» чек. Якщо буде доведено, що чек неправильний, споживач отримає товар, куплений за цим чеком, безкоштовно. При цьому «неправильний» - означає, що його немає в публічній базі податкової. Немає обмежень на кількість заяв, немає відповідальності для заявника, немає відповідальності податкової (правильний або неправильний чек вони вирішують на свій розсуд). Зате є потенційний штраф для бізнесу в 250% і завжди, за кожною скаргою 100% проблеми з позаплановою перевіркою для підприємства. Чомусь більшість бізнесів мовчить. Мабуть, думають, що їх це не торкнеться", - написав підприємець.

Поперешнюк також підкреслив, що виступає категорично проти введення законів 1053-1 і 1073.

"Тотальну фіскалізацію і повернення податкової поліції у нас хитро називають детінізацією. На жаль, не всі розуміють, що насправді чиновники таким чином залазять у гаманці українцям і намагаються зробити їх ще більш порожніми. І куди вже більше? Ми і без цього - найбідніша країна Європи", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, 20 вересня Рада прийняла закони №1053-1 "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", який дозволяє використовувати програмні РРО поряд з традиційним. Також було прийнято законопроєкт №1073 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг", який зобов'язує фізосіб-підприємців другої-четвертої категорії в сфері торгівлі та послуг використовувати РРО.

Для того, щоб закони набули чинності, потрібно, щоб їх підписав президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram