ГоловнаЕкономікаБізнес

Жеваго відкинув підозру Держбюро розслідувань

Бізнесмен заявив, що не отримував повідомлення про свій статус у кримінальній справі.

Жеваго відкинув підозру Держбюро розслідувань
Константин Жеваго
Фото: Фото Hubs

Бізнесмен Костянтин Жеваго відкинув підозри в причетності до розкрадання коштів банку "Фінанси і Кредит", які висунули йому в Державному бюро розслідувань.

Про це йдеться в біржовому повідомленні гірничорудної компанії Ferrexpo, яку контролює Жеваго.

"Пан Жеваго категорично заперечує будь-які звинувачення в проступках. Жеваго повідомив раду директорів Ferrexpo, що не отримав повідомлення про підозру у відповідності до законодавства України", - сказано в ньому.

28 вересня перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко заявила, що Жеваго заочно повідомили про підозру в причетності до розтрати 2,5 млрд гривень банку "Фінанси та Кредит". Йому закидають ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (організація розтрати чужого майна за попередньою змовою), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Агентство "Інтерфакс-Україна" повідомило, що після появи цієї інформації акції Ferrexpo на Лондонській фондовій біржі впродовж години подешевшали приблизно на 7% - до 1,575 фунта, однак під кінець дня частину падіння було відіграно, і вони закрили день на позначці 1,6245 фунта.

За даними джерела "Українських новин", Жеваго немає в Україні, він не повертався з-за кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram