ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишній гендиректор "Укртелефільму" пішов під суд за звинуваченням у махінаціях з нерухомістю

Топменеджеру інкримінують нанесення збитків на 69 млн гривень.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти колишнього генерального директора ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" Віктора Підлісного. Йому інкримінують нанесення підприємству багатомільйонних збитків махінаціями з нерухомістю.

Справа стосується багатоповерхівки, побудованої ЗАТ "Інтерінвестсервіс" у 2004 році на території студії. Будівля знаходиться на вулиці Туманяна, 15а у Києві на березі Русанівського каналу.

Фото: Радіо Свобода

"Укртелефільм" отримав від забудовника 80 квартир, 28 з яких студія відразу продала, ще 28 віддала на баланс міста.

24 квартири, які залишилися, у 2017 році продали ТОВ "Лодокс" (за ціною 4000 грн за квадратний метр) разом з 7 нежитловими приміщеннями та 36 паркомісцями.

Ця угода привернула увагу слідчих.

"Колишній керівник "Укртелефільму" у змові з приватними особами здійснив відчуження на користь ТОВ майнових прав на 67 об'єктів нерухомого майна (квартири, нежитлові приміщення, паркомісця), яке розташоване у Києві. В результаті цих дій, які вчинені з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без узгодження з органом управління - Державним комітетом телебачення і радіомовлення України - державі в особі ДП завдано збитків на суму 68,72 мл грн", - повідомили у НАБУ.

У листопаді 2018 року договір купівлі-продажу визнано недійсним у суді.

Колишньому директору "Укртелефільму" повідомили про підозру за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем) та ч.4 ст.358 (підробка документів), його спільникам - за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем), ч. 1, 4 ст. 358 (підробка документів), ч.3 ст.209 (відмивання грошей).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram