ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" узявся за імпорт дизпалива

Група вирішила активно розвивати напрямок трейдингу.

"Нафтогаз" узявся за імпорт дизпалива
Фото: UA Energy

"Нафтогаз України" вперше імпортував із Білорусі партію нафтопродуктів для їх продажу на українському ринку. Раніше група ввозила їх тільки для переробки на власних потужностях.

Про це йдеться на сайті "Нафтогазу".

"У вересні ми поставимо на український ринок 30 тис. тонн дизельного палива виробництва Мозирського НПЗ. Реалізуємо ці обсяги разом з паливом власного виробництва. Надалі плануємо активно розвивати напрямок трейдингу, адже питання ресурсного наповнення ринку України та диверсифікації джерел постачання дуже актуальні", - заявив керівник дивізіону "Нафта" Микола Гавриленко.

Група "Нафтогаз" виробляє до 10 тис. тонн дизельного палива на місяць. Власне споживання підприємств групи становить близько половини від цього обсягу.

Нагадаємо, що з 1 серпня на імпорт дизпалива з Росії трубопровідним транспортом застосовується спеціальне мито в розмірі 3,75% від митної вартості товару. Це призвело до різкого скорочення падіння імпорту дизпалива удвічі порівняно з попередніми місяцями. З 1 жовтня мито підвищиться до 4%.

За даними профільного видання enkorr, постачання ДП із Росії у 2018 року забезпечили 40% українського ринку дизельного палива - 2,597 млн т. У першому півріччі 2019 року постачання зросли на 23,2%, до 1,38 млн тонн, порівняно з аналогічним показником 2018 року, а частка в балансі ринку - до 44%. Близько 90% російського дизельного палива йшло в Україні по трубопроводу, який пов'язують з Віктором Медведчуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram