ГоловнаЕкономікаБізнес

Борг "Газпрому" перед "Нафтогазом" зріс до $2,82 млрд

За півтора року сума заборгованості зросла на 10%.

Борг "Газпрому" перед "Нафтогазом" зріс до $2,82 млрд
Фото: EPA/UPG

Борг "Газпрому" перед "Нафтогазом" за результатами двох розглядів в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма зріс із початкових $2,56 млрд до $2,82 млрд.

Про це йдеться у фінансовому звіті "Нафтогазу" за перше півріччя 2019 року.

Суд призначив нетто суму, яку "Газпром" повинен заплатити на користь "Нафтогазу" в розмірі 2,56 млрд доларів.

"На цю суму також нараховують пеню за прострочення платежу. Станом на 30 червня 2019 року нетто сума, яку "Газпром" повинен заплатити на користь "Нафтогазу" після проведення взаємозаліку, становить 2,817 млрд доларів, включаючи відсотки», - йдеться у звіті.

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко раніше говорив, що найближче до середини 2020 року може початися примусове стягнення боргу «Газпрому». "Мій прогноз, що до кінця 2020 року ми стягнемо всю суму - близько 3 млрд дол. Ми почнемо в середині 2020 року і завершимо стягнення до кінця 2020 року", - спрогнозував Вітренко.

Нагадаємо, що за підсумками двох арбітражних розглядів між "Нафтогазом" і "Газпромом" про постачання і транзит газу російська компанія була зобов'язана виплатити $2,56 млрд.

"Газпром" скерував до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення, але це не зупиняє його виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram