ГоловнаЕкономікаБізнес

Суддя ОАСК скасував невигідне забудовнику рішення Верховного Суду

Судовий розгляд стосувався будівництва ЖК у центрі Києва.

Суддя ОАСК скасував невигідне забудовнику рішення Верховного Суду
Фото: sud.ua

Суддя Окружного адміністративного суду Ігор Погрібніченко прийняв рішення, яке де-факто скасовує рішення Верховного Суду.

Про це йдеться в публікації "Наших грошей".

Судовий розгляд стосувався будівництва 26-поверхового ЖК "Покрова" на вулиці Січових Стрільців у центральній частині Києва, девелопером якого виступає компанія "Укрбуд Девелопмент". У 2016 році забудовники отримали дозвіл Держархбудінспекції та встигли побудувати перші поверхи, але потім його скасували у зв'язку з тим, що проєктна документація була розроблена на підставі нечинних містобудівних умов і обмежень від 2011 року.

Фото: jk-pokrova.com.ua

Крім того, розпорядження про зупинення робіт видав Мінкульт, з яким забудовник не погодив будівництво в історичному ареалі Києва з обмеженням висотності у 27 метрів.

Суди трьох інстанцій, включаючи Верховний Суд, підтвердили неможливість будівництва 72-метрового ЖК.

Забудовників це не зупинило, і в червні 2019 року ці фірми пішли в Окружний адмінсуд з вимогою збільшити граничну висоту об'єкта до 72,6 м, що нібито передбачено старими містобудівними умовами. 16 вересня суддя Погрібніченко цю вимогу задовольнив.

У своєму рішенні Верховний Суд відмовився скасувати старі містобудівні умови на підставі того, що вони і так нечинні. Суддя ОАСК вирішив: якщо ВС не скасував їх, то вони законні, і наказав видати їх під уже розроблений проєкт на 26-поверховий ЖК.

Нагадаємо, суддя Погрібніченко - фігурант справи НАБУ і ГПУ про втручання в діяльність державних органів. За версією слідства, він разом зі своїм шефом Павлом Вовком саботував кваліфікаційне оцінювання суддів ОАСК, призначаючи лояльних членів ВККСУ, залякуючи інших і іншими методами.

Генеральна прокуратура подавала у Вищу раду правосуддя клопотання про тимчасове відсторонення від посади Погрібніченка, але отримала відмову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram