ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" поскаржилася в СБУ на постачання білоруських деталей під виглядом українських

За схемою можуть стояти компанії зі сфери Дубневичів.

"Укрзалізниця" поскаржилася в СБУ на постачання білоруських деталей під виглядом українських
Фото: nevmag.ru

"Укрзалізниця" поскаржилася в Службу безпеки України, що їй постачали білоруські деталі під виглядом українських. За даними компанії,збиток від такої схеми міг скласти понад 60 млн гривень.

Про це йдеться на сайті УЗ.

Дві компанії зі схожими назвами, які протягом 2018-2019 років постачали для потреб "Укрзалізниці" заставні анкери АЗ-2 для рейкових кріплень під виглядом продукції вітчизняного виробника, передавали вироби з Білорусі. Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Причому завозив продукцію під виглядом заготовки, що дозволило істотно знизити імпортне мито.

Тож орієнтовна собівартість одиниці такої "заготовки" становила близько 50 грн, а "Укрзалізниці" її продавали вже як товар українського виробництва за 94 грн.

"Укрзалізниця" прозоро натякає, що за цією схемою стоять "два брати, які протягом багатьох років отримували надприбутки на залізничній галузі", маючи на увазі Ярослава і Богдана Дубневичів.

Голова правління УЗ Євген Кравцов у фейсбуці, коментуючи цю новину, написав про "чорний понеділок для братів Дубневичів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram