ГоловнаЕкономікаБізнес

Як перевірити МФО на надійність: рейтинг від Finance.ua

Як перевірити МФО на надійність: рейтинг від Finance.ua

Щоб допомогти користувачам підібрати найбільш оптимальну організацію для отримання позики, фінансовий супермаркет Finance.ua склав рейтинг МФО.

Згідно зі статистикою, послугою мікропозик щомісяця цікавляться понад 200 000 українців, а самих мікрофінансових організацій зареєстровано близько тисячі.

Щоб допомогти користувачам з України підібрати оптимальну організацію для отримання позики, фінансовий супермаркет Finance.ua склав рейтинг МФО.

Представники ресурсу проаналізували ринок МФО в Україні і склали рейтинг з 46 найбільш надійних і клієнтоорієнтованих компаній, які обслуговують всі категорії позичальників і видають кредити онлайн по всій країні.

Як оцінити МФО: 5 критеріїв від Finance.ua

З усього переліку розглянутих організацій були виключені МФО, які надають мікропозики тільки юридичним особам і працюють не по всій території України.

У результаті складено список 46 мікрофінансових організацій, які оцінювалися за ключовими параметрами:

● різноманітність категорій позичальників, які обслуговує компанія;

● прозорість проведення транзакцій;

● дизайн офіційних сайтів МФО (дружелюбність для клієнтів, адаптивність дизайну і т.д.);

● актуальність інформації на сайті (наскільки часто компанія змінює інформацію на сайті);

● достовірність інформації, що публікується на сайті організації (чи не намагається компанія вводити користувачів в оману, публікуючи неповну або завідомо неправдиву інформацію);

● якість клієнтської підтримки: чи можуть оператори кол-центру надати інформацію про пролонгацію, штрафи, акційні пропозиції;

● наявність акційних пропозицій та додаткових бонусів для постійних клієнтів.

Перед тим, як брати позику у мікрофінансової організації, також слід:

● вивчити відгуки про компанію — в інтернеті завжди можна знайти інформацію про організації, які кажуть неправду,

● переконатися, що в компанії передбачено продовження терміну кредиту — в стабільних і надійних компаніях це питання легко вирішується, якщо позичальник погодився погасити відсотки за минулі дні;

● порівнювати МФО на Finance.ua. У рейтингу українських мікрофінансових організацій — перевірені і офіційні компанії, які були відібрані вручну. Тут можна знайти всю інформацію про умови кредитування в МФО і ознайомитися з відгуками користувачів про них.

Рейтинг постійно оновлюється і поповнюється. Ознайомитися з рейтингом мікрофінансових організацій детальніше ви можете на сайті Finance.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram