ГоловнаЕкономікаБізнес

Екоактивісти блокували вхід на автосалон у Франкфурті

Фото: EPA/UPG

У Франкфурті-на-Майні в неділю, 15 вересня, сотні демонстрантів блокували головний вхід до виставкового центру, де проходить Франкфуртський міжнародний автосалон (IAA).

Як зазначає DW, рух Sand im Getriebe ("Пісок у коробці передач"), який закликав до участі в акції, оголосив про "мирну блокаду" на знак протесту проти "руйнівної транспортної системи, яку досі уособлює собою найбільший у світі автосалон".

Демонстранти в білих костюмах, які блокували, крім головного, ще один вхід на виставку, тримають плакати з такими гаслами, як-от "Дитячі майданчики замість парковок!" і "Позбавити влади автоконцерни!".

Акція не завадила роботі автосалону. Його організатори попередили відвідувачів про тимчасову недоступність головного входу на виставку та попросили їх використовувати інші. 

Фото: EPA/UPG

Протести проти негативного впливу автомобілів на довкілля почалися у Франкфурті-на-Майні напередодні - у день відкриття для відвідувачів автосалону IAA. Такі екологічні та правозахисні організації, як-от Greenpeace, Deutsche Umwelthilfe і NaturFreunde Deutschlands закликали виступити проти "брехливих автоконцернів, які прославляють свої нові кросовери", та уряду ФРН, який "аплодує замість того, щоб зробити висновки з кліматичної кризи й дизельного скандалу".

За оцінками організаторів, напередодні в акції взяли участь близько 25 тисяч осіб, серед інших 18 тисяч велосипедистів, багато з яких прибули з інших міст регіону. Поліція повідомила про 15 тисяч протестувальників.

Активісти вважають, що автопромисловість і політики вживають недостатньо заходів для переходу на екологічно чисті види транспорту.

Франкфуртський міжнародний автосалон триває з 12 до 22 вересня.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram