ГоловнаЕкономікаФінанси

Названо причину обшуку в ПриватБанку

Поліцейських зацікавило, навіщо банк найняв рекрутерів.

Названо причину обшуку в ПриватБанку
Главный офис 'ПриватБанка' в Днепре
Фото: Facebook /Дмитрий Дубилет

Обшук у головному офісі ПриватБанку, який пройшов 11 вересня, пов'язаний з наймом рекрутингових компаній.

Про це йдеться в ухвалі Жовтневого райсуду Дніпра від 9 вересня, пише "Інтерфакс-Україна".

"Не беручи до уваги те, що в структурі цього банку є підрозділи, які здійснюють підбір персоналу і інформаційне забезпечення АТ КБ "ПриватБанк", 20 квітня 2018 року між АТ КБ "ПриватБанк" і представником бренду Odgers Berndston в Україні ТОВ "Телент Едвайзорс", а також з ТОВ "Сі Еф Сі Консалтинг компанії" підписано договори про надання консультаційних послуг з дослідження ринку фахівців з метою підбору кандидатів на роботу в зазначеній банківській установі, а також про надання послуг інформаційного забезпечення", - вказано в матеріалах суду.

Нагадаємо, що обшук у ПриватБанку відбувся наступного дня після того, як колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

ПриватБанк перейшов у держвласність 21 грудня 2016 року. Держава отримала 100% у його капіталі і витратила десятки мільярдів гривень на його докапіталізацію.

За оцінкою Національного банку, весь корпоративний портфель ПриватБанку перед націоналізацією становили інсайдерські кредити, тобто видані структурам, пов'язаним з колишніми акціонерами, основні з яких - це Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram