ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Нафтогазі" попередили киян про можливий зрив опалювального сезону через борги тепловиробників

Загроза несвоєчасного початку опалювального сезону існує для жителів деяких мікрорайонів столиці.

У "Нафтогазі" попередили киян про можливий зрив опалювального сезону через борги тепловиробників
Фото: moygrad.kiev.ua

Чотирнадцять тепловиробників міста Києва не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах, встановлених державою (ПСО), що ставить під загрозу своєчасний початок опалювального сезону для жителів деяких мікрорайонів столиці.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

Зокрема, йдеться про компанії "Акважитлосервіс", "Сучасні муніципальні технології", "Вертон Технолоджі", "Елізіум ЖЕО", "Енерго Сервіс Груп", "Еско-Експерт", "Ефективні енергетичні системи", "Житлокомфорт", "Житло-Сервіс", "Сент Софія Проперті Менеджмент", "Щорса, 32 ЖЕП", підприємство "Групова котельня МВС України", ОСББ "Перемога 131-А" і "Юрківська, 28".

Рівень розрахунків перелічених підприємств і об'єднань з НАК "Нафтогаз України" нижчий від встановленого законодавством мінімального рівня.

У той самий час більшість столичних тепловиробників - а саме 91 компанія і об'єднання, включаючи найбільшого столичного виробника тепла "Київтеплоенерго" - сумлінно розраховуються за отриманий на умовах ПСО газ.

"Нафтогаз" закликає столичних тепловиробників, які не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах ПСО, привести свої розрахунки до належного рівня. Також компанія просить столичну мерію взяти під контроль діяльність цих підприємств і об'єднань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram