ГоловнаЕкономікаДержава

Герус анонсував зниження ціни на газ з вересня

За останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення становить близько 30%.

Герус анонсував зниження ціни на газ з вересня
Фото: facebook.com/andriy.gerus

Голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що з вересня буде зниження цін на газ на 115 грн за 1000 кубометрів. Про це він розповів під час засідання Погоджувальної ради, передає "Укрінформ".

"Я хочу повідомити, що, згідно з останньою інформацією, для населення у вересні ціну газу буде знижено приблизно на 115 гривень за 1000 кубічних метрів. Таким чином, за останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення становить близько 30%. Тому в нинішньому вересні газ для населення буде дешевшим, аніж у вересні минулого року", - зазначив Герус.

За його словами, зараз також триває робота щодо зниження тарифів на електроенергію для побутових споживачів.

"Є надія, є шанси, що з 1 жовтня тарифи на електроенергію для таких споживачів будуть знижені ще на 10 копійок, а з 1 вересня таке зниження відбулося на 20 копійок", - зазначив Герус.

Нагадаємо, 8 серпня повідомляли, що "Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення в серпні на 5,1%, до 4 тис. 653,54 грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і транспортних витрат). Зазначалося, що кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) для відповідного обл- або міськгазу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram