ГоловнаЕкономікаДержава

Нова програма кредитування МВФ буде, можливо, останньою, - Маркарова

Україна спробує "випуститися" з програм кредитування.

Нова програма кредитування МВФ буде, можливо, останньою, - Маркарова
Фото: Влад Мусиенко

Нова програма співпраці України і МВФ буде довшою за попередні, але, ймовірно, останньою. Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми працюємо з МВФ. У нас є формальні місії, які приїжджають обговорити програму або її переглянути. Це те, чого ми очікуємо зараз, щоб обговорити цю програму. Вона буде новою і трохи довшою. Я дуже сподіваюся, що ми її назвемо останньою програмою. Адже за всі попередні роки Україна завжди завершувала і обривала ці програми", - сказала Маркарова.

Міністр зазначила, що завдання України - "випуститися" з програми, як це вдалося раніше іншим європейським країнам.

"Виконати програму таким чином, щоб економіка перебувала на тому етапі розвитку, коли нам не буде потрібна допомога кредитора. І ми зможемо дійсно жити самі", - заявила Маркарова.

Нагадаємо, візит місії МВФ в Україну очікується з 10 по 24 вересня. У липні Національний банк заявляв про ймовірну нову програму кредитування на 6 млрд доларів.

Востаннє представники місії були в Києві 21 травня, в день розпуску Верховної Ради 8-го скликання. Через тиждень місія зустрілася з президентом Зеленським, який підтвердив намір продовжувати співпрацю з Фондом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram