ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський призначив в АМКУ дочку свого викладача й колишню співробітницю "АрселорМіттал"

Водночас із посади звільнено Ганну Артеменко. 

Зеленський призначив в АМКУ дочку свого викладача й колишню співробітницю "АрселорМіттал"
Фото: www.rbc.ua

Президент Володимир Зеленський призначив державними уповноваженими Антимонопольного комітету Ірину Копайгору й Ольгу Піщанську. Водночас із посади була звільнена Ганна Артеменко.

Про це йдеться в указах №642-644 від 2 вересня.

Як зазначає профільне видання "Наші гроші", Ірина Копайгора до призначення працювала викладачем у Криворізькому економічному інституті при КНЕУ ім. В.Гетьмана. У цьому самому інституті викладає її батько Іван Копайгора. Будучи завідувачем кафедри правознавства, Копайгора в 90-х роках викладав Зеленському теорію держави та права. Також у Криворізькому економічному інституті працює батько Володимира Зеленського, Олександр Зеленський.

Першим заступником голови АМКУ стала Ольга Піщанська, яка теж будувала свій кар'єрний шлях на малій батьківщині президента в Кривому Розі. Вона очолювала закупівельний напрямок в "АрселорМіттал" у період, коли нинішній глава АМКУ Юрій Терентьєв був генеральним юрисконсультом цього підприємства.

Піщанська стала першим заступником голови АМКУ.

Нагадаємо, на початку липня Зеленський почав кадрову чистку в АМКУ, звільнивши чотирьох держуповноважених: Агію Загребельську, Валерія Полюховича, Андрія Вовка і Марію Нижник.

Наприкінці липня на дві посади, що звільнилися, були призначені Наталія Буроменська й Ольга Нечитайло.

Антимонопольний комітет України складається з голови і восьми держуповноважених, які є членами АМКУ як вищого колегіального органу. З числа держуповноважених призначаються перший заступник і заступник голови АМКУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram