ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін ліквідував Департамент захисту економіки Нацполіції

"УБЕЗ - усе, стало історією".

Кабмін ліквідував Департамент захисту економіки Нацполіції
Фото: Диана Буцко

Кабінет Міністрів на першому засіданні в понеділок ліквідував Департамент захисту економіки Нацполіції.

Про це повідомив журналістам прем'єр Олексій Гончарук.

"Ми ліквідували економічну частину Національної поліції. УБЕЗ - все, стало історією. Більше поліцейські не повинні втручатися в діяльність бізнесу", - сказав голова уряду.

Гончарук сказав, що це перший символічний крок, який повинен показати, що тиску на бізнес більше не буде. Далі повинна відбутися велика законодавча робота.

"Очевидно, потрібно ще внести зміни в закон України, тому що потрібно вирішити питання підслідності. Потрібно створити правоохоронний орган, який буде займатися економічними питаннями. Це, як анонсувалося, буде більше аналітичний, а не силовий орган", - зазначив глава уряду.

Гончарук додав, що уряд очікує внесення змін до законодавства в найближчі місяці.

Нагадаємо, що ще у 2017 році в Україні збиралися створити Службу фінансових розслідувань, яка замінила б економічні підрозділи Нацполіції, СБУ і податкової міліції. Реформа була зупинена президентом Петром Порошенком. Він хотів створити замість цього Національне бюро фінансової безпеки, але Рада цю ідею не підтримала.

Секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що нова влада повернулася до ідеї створення СФР. Президент Володимир Зеленський на нараді з представниками органів влади 2 вересня доручив внести законопроєкт про Службу фінансових розслідувань у Верховну Раду до 1 жовтня 2019 року і прийняти його до 1 грудня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram