ГоловнаЕкономікаДержава

Прем'єр-міністр виступив за поділ "Укрзалізниці"

Рішення, чи залишиться глава УЗ на своїй посаді, прем'єр буде приймати на підставі аналізу його роботи.

Прем'єр-міністр виступив за поділ "Укрзалізниці"
Фото: Александр Рудоманов

Новий прем'єр-міністр Олексій Гончарук виступив за поділ акціонерного товариства "Укрзалізниця". Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Українська правда".

"Звичайно, залишаться підприємства, які є стратегічними. Та ж сама "Укрзалізниця", там є частина, якої не повинно бути в приватних руках. Вона повинна бути розділена. Є модель, коли вона ділиться на операторів трьох різних частин. Це окрема складна історія", - сказав він.

Гончарук вважає, що необхідно вводити приватний капітал в міноритарну частку акціонерного товариства для підвищення ефективності його роботи.

На питання, чи залишиться глава УЗ при своїй посаді, Гончарук зазначив, що має намір брати всі кадрові рішення на підставі аналізу. За його словами, рішення про кадрові питання будуть зроблені пізніше. «Я не сумніваюся, що "Укрзалізниця" зараз пронизана низовою корупцією - хтось щось має на тендерах, хтось керує в ручному режимі в окремих залізницях», - додав Гончарук.

Він також сказав, що "Укрзалізниця" - це тільки надбудова. Всього існує шість окремих залізниць, кожна з яких має свій менеджмент.

Крім того, він зазначив, що серед завдань нового Кабінету Міністрів - привести до задовільного стану 24 тис. км головних доріг впродовж 5 років, зокрема будівництво дороги до Маріуполя.

Прем'єр планує, що щороку фінансування будівництва доріг буде збільшуватися, а додаткові кошти будуть надходити від сплати акцизів.

Нагадаємо, 20 серпня радник президента Володимира Зеленського з макроекономічної політики і виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко заявляв, що великі державні компанії-монополісти, зокрема "Укрзалізниця" і "Нафтогаз", потрібно розділити на частини і продати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram