ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" цього року планує продати свої активи в Єгипті за $100 млн

Також НАК планує в 1-3 кварталі отримати 1,533 млрд гривень від реалізації інвестпроєктів у цій країні.

"Нафтогаз" цього року планує продати свої активи в Єгипті за $100 млн
Фото: Радио Свобода

У 2019 Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує продати свої активи в Єгипті за 100 млн доларів.

Про це йдеться в пояснювальній записці до проєкту фінансового плану "Нафтогазу" на 2019 рік, який мають "Українські Новини".

"Від продажу інвестиційних активів у Єгипті НАК планує отримати 100 млн доларів, що відображено в надходженнях коштів від інвестиційної діяльності в 3-му кварталі 2019 року", - йдеться в документі.

У проєкті фінплану "Нафтогаз" вів підрахунки з урахуванням курсу долара 28,2 грн, і в гривневому еквіваленті компанія планує отримати 100 млн доларів, або 2,82 млрд гривень за продаж активів у Єгипті.

Також компанія планує в 1-3 кварталі 2019 року одержати 1,533 млрд гривень від реалізації інвестиційних проєктів у Єгипті.

Нагадаємо, "Нафтогаз" через свою дочірню компанію "Зарубіжнафтогаз" здійснює розвідку і експлуатацію двох нафтогазоносних блоків у Східній пустелі Єгипту - South Wadi El Mahareeth і Wadi El Mahareeth. Роботи на цих блоках, прогнозний ресурс яких становить понад 360 млн тонн нафти, ведуться на підставі концесійних угод, підписаних 7 лютого 2012 року між "Зарубіжнафтогазом", з одного боку, і урядом Єгипту і державною нафтовою компанією GANOPE (Ganoub El-Wadi Holding Petroleum Company), з іншого. Термін дії концесійних угод становить 28 років.

У грудні 2016 року "Нафтогаз" заявляв, що вважає за доцільне продати свої нафтовидобувні активи в Єгипті, оскільки вони не приносять прибутку.

У серпні 2017 року НАК вирішила залучити компанію Lazard як інвестиційного радника. Зазначалося, що послуги Lazard обійдуться в 1,25 млн доларів. Термін надання послуг - до 31 грудня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram