ГоловнаЕкономікаБізнес

Директор "приватівської" АЗС почав постачати вугілля для "Центренерго", - ЗМІ

Копію договору оприлюднили кілька видань.

Директор "приватівської" АЗС почав постачати вугілля для "Центренерго", - ЗМІ
Фото: ТСН

Держпідприємство "Центренерго" підписало договір на постачання вугілля з ТОВ "Нафта Форс", засновник і директор якої безпосередньо пов'язаний з діяльністю групи "Приват".

Про це повідомляє enkorr.

Копію договору на постачання вугілля оприлюднили одразу кілька ЗМІ, також факт постачань побічно підтвердила Незалежна профспілка гірників України, лист якої оприлюднило агентство УНІАН.

ТОВ "Нафта Форс" зареєстроване в серпні 2018 року в Борисполі. Єдиний засновник і директор - Павло Алєксєєнко. Людина з такими ж ПІБ та адресою прописки значиться засновником ТОВ "Маріо Груп".

ТОВ "Маріо Груп" у 2018 році управляло столичною АЗС ANP по бульвару Дружби народів, 42, про що свідчать рішення Печерського райсуду Києва. У 2017-2018 роках "Маріо Груп" брало участь у державних тендерах, продаючи талони "Авіас" через мережу АЗС "Привату".

Фото: enkorr.com.ua

У системі ProZorro збереглася довідка ТОВ "Маріо Груп" з підписом П. Алєксєєнка, в якій компанія підтверджує, що має право відпускати талони через мережу АЗС "Привату".

Нагадаємо, в липні видання "Економічна правда" з посиланням на свої джерела повідомило, що "Центренерго" перейшло під контроль людей, близьких до лідера групи "Приват" бізнесмена Ігоря Коломойського. Раніше статус неофіційного куратора державного енергетичного сектору мав Віталій Кропачев, якого пов'язували з депутатом Ігорем Кононенком, але на початку липня його замінив непублічний донецький бізнесмен Віталій Бєляков.

Сам Коломойський цю інформацію заперечує. "Я Бєлякова ніколи не бачив. Таке прізвище вперше чую", - сказав тоді він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram