ГоловнаЕкономікаДержава

Перші комплекси Weight-in-Motion біля Києва встановлять наступного тижня

Два пункти автоматичного зважування побудують на Житомирській трасі.

Перші комплекси Weight-in-Motion біля Києва встановлять наступного тижня
Фото: logist.today

"Укравтодор" оголосив, що наступного тижня на дорозі М-06 біля Києва встановлять два перші комплекси автоматичного зважування в русі (Weight-in-Motion).

Про це йдеться на сайті "Укравтодору".

Один з них протягом 26-30 серпня з'явиться біля повороту на Капітанівку, інший - в Калинівці.

Усього в межах пілотного проекту WiM-комплекси заплановано встановити біля Києва в шести місцях на основних трасах М-01 (Київ - Чернігів - Нові Яриловичі), М-03 (Київ - Харків - Довжанське), М-05 (Київ - Одеса), М-06 (Київ - Львів - Чоп), М-07 (Київ - Ковель - Ягодин). У чотирьох локаціях заміри здійснюватимуть в обох напрямках руху, у двох - тільки в бік Києва.

Роботи виконуватиме українсько-канадський консорціум компаній «СЕА Електронікс Україна", "Автоцентраль-Південь" і International Road Dynamics Inc.

Передбачається, що через 2-3 роки таких пунктів зважування буде вже 200-250.

Згідно з планами "Укравтодору", система WIM повинна стати частиною загальної системи ІТС (інтелектуальні транспортні системи), яку починають втілювати 2019 року. Вона включає Traffic Control (контроль трафіку), Automatic Speeding Control (автоматичний контроль швидкості), Tolling (контроль руху вантажівок і збору оплат від вантажівок), WiM (зважування вантажівок у русі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram