ГоловнаЕкономікаБізнес

Пинзеник отримає місце в наглядовій раді "Магістральних газопроводів"

Кандидатуру депутата вибрав комітет з призначень і погодив Кабмін.

Пинзеник отримає місце в наглядовій раді "Магістральних газопроводів"
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Віктор Пинзеник, який не балотувався на виборах 21 липня, отримає місце в наглядовій раді компанії "Магістральні газопроводи України".

Про це йдеться в розпорядженні уряду №654 від 14 серпня.

Кандидатуру Пинзеника на посаду представника держави в складі наглядової ради МГУ було схвалено Комітетом з призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств і погоджено Кабінетом Міністрів.

Пинзеник був депутатом семи скликань, міністром фінансів, міністром економіки і віцепрем'єром кількох урядів.

Нагадаємо, влітку 2016 року Кабінет Міністрів затвердив план виокремлення від "Нафтогазу України" функції з транспортування газу магістральними газопроводами. Рішення прийнято на виконання Третього енергопакета ЄС і закону про ринок природного газу. Третій енергопакет забороняє компаніям одночасно і продавати, і транспортувати газ (або електроенергію). Щоб вирішити цю проблему, компаніям було запропоновано продати транспортні мережі або віддати їх управління в руки незалежного оператора.

Секретаріат Енергетичного співтовариства рекомендував Україні створити нову компанію з метою поступової передачі їй функцій оператора ГТС. Майбутній оператор ГТС повинен бути сформований на підставі нової компанії окремо і незалежно від поточної структури "Нафтогазу".

Для цього була створена компанія "Магістральні газопроводи України".

При цьому в складі "Нафтогазу" створено ТОВ "Оператор ГТС", яке з 1 липня виконує функцію технічної експлуатації ГТС. З 1 січня вона вийде зі складу групи "Нафтогаз" і буде передана в управління організації, уповноваженої Кабінетом Міністрів. Це стане останнім кроком анбандлінгу (виокремлення функції транспортування).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram