ГоловнаЕкономікаБізнес

"Центренерго" допоможе виплатити гірникам держшахт борги із зарплати, - заступник міністра енергетики

Компанію зобов'язали авансом виплатити 260 млн гривень.

"Центренерго" допоможе виплатити гірникам держшахт борги із зарплати, - заступник міністра енергетики
Фото: divannaya-sotnya.com.ua

Понад 500 млн гривень до кінця тижня заплановано переказати на погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям державних підприємств. З них 250 млн грн бюджетних коштів виділить уряд, ще 260 млн грн авансом екстрено перекаже ПАТ "Центренерго".

Про це в коментарі "РБК-Україна" повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун.

За його словами, Кабінет Міністрів 14 серпня ухвалив рішення перерозподілити кошти між низкою бюджетних програм і виділити гроші з резервного фонду Кабміну на поворотних засадах.

"Ці гроші повинні бути перераховані сьогодні-завтра. Ще 260 млн перерахує "Центренерго". Керівництво підприємства з розумінням поставилися до ситуації, пішли назустріч і авансом екстрено перерахують гроші за майбутню вугільну продукцію, згідно з тими прямими договорами, які раніше були укладені. Енергетики в цій ситуації підставили нам плече і врятували становище, в якому опинилися шахтарі держшахт", - сказав Корзун.

Він пояснив, що ситуація із заборгованістю із зарплати склалася через те, що попередній парламент на своєму останньому засіданні не проголосував за виділення коштів у розмірі майже 1 млрд гривень на програму підтримки вугільної промисловості.

Нагадаємо, станом на 12 серпня, згідно з даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, заборгованість із зарплати перед шахтарями становила 923,4 млн гривень.

Учора на своїй сторінці у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що якщо Кабмін не забезпечить виплату всіх коштів до Дня шахтаря, 29 вересня, шахтарі організують під Верховною Радою акцію протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram