ГоловнаЕкономікаДержава

"Укроборонпром" відреагував на скаргу ЛКЗМ Зеленському

"Інформація, поширена цим підприємством, не відповідає дійсності і є проявом недобросовісної конкуренції".

"Укроборонпром" відреагував на скаргу ЛКЗМ Зеленському
БТР-4

"Укроборонпром" відреагував на скаргу Лозівського ковальсько-механічного заводу президенту Володимиру Зеленському на те, що дії концерну призводять до фінансових втрат підприємства та зниження якості військової техніки.

У заяві на сайті держконцерну вказано, що Лозівський ковальсько-механічний завод вводить в оману суспільство і верховного головнокомандувача ЗСУ в питанні виготовлення корпусів для БТР-4.

"Інформація, поширена цим підприємством, про те, що використання фінської бронесталі, з якої виготовляють бронетехніку НАТО, нібито призводить до підвищення ціни на 1 млн грн за один корпус, не відповідає дійсності і є проявом недобросовісної конкуренції", - сказано в повідомленні.

"Укроборонпром" опублікував розрахунок вартості корпусів для БТР-4 виробництва ЛКМЗ і виготовленого з імпортної сталі на ДП "ХКБМ ім. Морозова". Згідно з цими даними, кожен корпус, вироблений Харківським конструкторським бюро з імпортної бронесталі, майже на 400 тис. грн дешевший від аналога з вітчизняної сталі.

"У той же час зазначаємо, що через позицію 85-го військового представництва Міноборони поки що заблоковано використання імпортної броні, а отже - і виробництво БТР-4. Тому що реальні потужності ЛКМЗ - 1,5 корпуса на місяць, що було засвідчено ж військовими", - додали в "Укроборонпромі".

У концерні припускають, що військова прийомка №85 Міноборони змовилась з приватним виробником. "Наголошуємо, що лише цього року ЛКМЗ підвищив ціни на виготовлення корпуса в 1,5 разу", - сказано в повідомленні.

Раніше керівництво ЛКМЗ поскаржилося Зеленському на "злочинні дії" "Укроборонпрому". На заводі заявили, що концерн винен у тому, що "єдине в країні" виробництво броньованих корпусів для БТР-3 і БТР-4 "на межі зникнення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram