ГоловнаЕкономікаДержава

До держбюджету конфіскують 448 тисяч гривень внесків на підтримку Ляшка та Гриценка

Два внески по 99 тисяч грн за Ляшка і внесок обсягом у 250 тисяч грн за Гриценка.

До держбюджету конфіскують 448 тисяч гривень внесків на підтримку Ляшка та Гриценка
Фото: liga.net

Національне агентство з питань запобігання корупції конфіскує до держбюджету 448 тисяч гривень внесків на підтримку "Радикальної партії Олега Ляшка" і "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Постановами Херсонського і Вінницького міського суду визнані винними у порушенні встановленого законом порядку надання внесків на підтримку політичної партії двох фізичних осіб-внескодавців із залученням їх до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу з конфіскацією у державний бюджет суми внесків", - сказано у повідомленні.

Херсонський міський суд визнав фізичну особу, яка здійснила два внески по 99 тисяч грн на підтримку "Радикальної партії Олега Ляшка", винною. Відповідно до постанов суду, які вже набрали чинності, у державний бюджет буде конфісковано 198 тисяч гривень.

Вінницький суд також визнав винним громадянина за надання безповоротної фінансової допомоги з порушенням встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії "Громадянська позиція". Суму у 250 тисяч гривень теж конфіскують у держбюджет.

Загальний обсяг конфіскованої суми внесків становить 448 тисяч гривень.

Нагадаємо, 13 серпня Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про надання 11 політичним партіям державного фінансування їх статутної діяльності на підставі результатів дострокових парламентських виборів.

Право на держфінансування отримали партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Європейська солідарність", "Голос", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Сила і честь", "Опозиційний блок", "Українська стратегія Гройсмана", "Партія Шарія" і "Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram