ГоловнаЕкономікаБізнес

«Сміттєву» проблему вирішить онлайн-моніторинг наповнення баків, – Павло Мараховський

"Системи розумного освітлення принагідно дозволяють вирішити багато задач, пов’язаних з роботою міських служб".

«Сміттєву» проблему вирішить онлайн-моніторинг наповнення баків, – Павло Мараховський
Павел Мараховский

Визначити, наскільки заповнений сміттєвий контейнер і вчасно викликати спецавтомобіль для вивозу відходів, дозволяє використання спеціальних датчиків. Встановлення сенсорів за наявності мережі «розумного» освітлення не потребує значних інвестицій.

Керівник проекту «Розумне місто» групи компаній Infomir Павло Мараховський розповів у ефірі передачі «Новий ранок» на радіо НВ про можливості вирішення проблеми несвоєчасного вивезення сміття за допомогою новітніх технологій.

«Системи розумного освітлення принагідно дозволяють вирішити багато задач, пов’язаних з роботою міських служб за рахунок уже створеної для них мережевої інфраструктури», – відзначив Павло Мараховський.

Він вказав на існування ефективної технології використання чинних мереж розумного освітлення для передавання даних з датчиків рівня наповнення сміттєвих контейнерів. «Це дозволить грамотно планувати вивезення сміття, щоб його забирали, коли контейнери наповнені на 80-90%. Використовується одна й та сама мережа передавання даних, не потрібно додатково інвестувати у систему зв’язку», – підкреслив Павло Мараховський.

Визначити рівень наповнення баків дозволяють ультразвукові датчики, пояснив він. «Головне завдання – не допустити, щоб люди залишали сміття поряд з контейнером. Коли навколо них накопичуються відходи, це не тільки погіршує санітарну ситуацію, а й у цілому негативно позначається на привабливості району», – наголосив експерт.

Керівник проєкту «Розумне місто» додав, що вказане ним рішення – один з прикладів перспективної взаємодії між системами інтелектуального освітлення і smart-рішеннями для різноманітних комунальних служб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram