ГоловнаЕкономікаДержава

Голова ФДМ наполягає на зміні керівництва ОПЗ

"Одеський припортовий завод підлягає приватизації, і я вірю, що при новій владі ніхто з олігархів не буде перешкоджати його продажу".

Голова ФДМ наполягає на зміні керівництва ОПЗ
Виталий Трубаров
Фото: facebook/Віталій Трубаров

Виконувач обов'язків Фонду державного майна України Віталій Трубаров наполягає на зміні керівництва Одеського припортового заводу (ОПЗ), вважаючи це необхідною умовою для продовження роботи підприємства.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Одеський припортовий завод є флагманом хімічної промисловості. Правильніше - був флагманом, поки його не загнали в мільярдні борги перед Фірташем і не довели до зупинки, а зробити це без допомоги менеджменту неможливо. Однак, крім боргу, надважливим є питання функціонування заводу і випуску продукції, з чим нинішнє керівництво заводу впоратися не може", - зазначив Трубаров.

"Тому нормальна практика, коли держава посилює свій вплив на підлеглі їй підприємства, в тому числі шляхом зміни керівництва, якщо воно не справляється з покладеними на нього обов'язками", - додав в.о. голови ФДМ.

На думку Трубарова, менеджмент ОПЗ "скористався недосконалістю процедур корпоративного управління" і не повідомив Фонд як орган управління про проведення конкурсу, пропозиції учасників і його результати.

"Те, що ОПЗ запустився, це позитив, але те, як керівництво провело конкурс з відбору давальця, викликає багато запитань не тільки у Фонду держмайна як органу управління, а й у правоохоронців", - наголосив Трубаров.

Він також висловив надію, що ОПЗ найближчим часом буде приватизовано.

"Одеський припортовий завод підлягає приватизації, і я вірю, що при новій владі ніхто з олігархів не буде перешкоджати його продажу, а Кабінет Міністрів затвердить відібраного інвестиційного радника Pericles Global Advisory, який також сумнівається, що при нинішньому правлінні ОПЗ вдасться провести якісну підготовку до приватизації", - зазначив Трубаров.

Нагадаємо, наприкінці липня ФДМ вибрав перших радників для трьох об'єктів "великої приватизації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram