ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" оскаржив постанову Кабміну про зниження цін на газ для населення

Постанова Кабміну змушує компанію знижувати ціни.

"Нафтогаз" оскаржив постанову Кабміну про зниження цін на газ для населення
Фото: UA Energy

"Нафтогаз України" оскаржив постанову Кабміну від 5 червня про зміну методики формування цін на газ для населення.

Про це йдеться в повідомленні Окружного адміністративного суду Києва.

"Позивач просить суд визнати протиправною і недійсною постанову уряду від 5 червня 2019 року №485 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 року №293", - повідомив суд.

Провадження за адміністративним позовом ще не відкрито.

Постанова уряду, яку оскаржує "Нафтогаз", змусила компанію сильно знизити ціну на газ. За старою методикою, в червні газ мав коштувати 6299 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ і витрат на транспортування і розподіл), а після зміни методики ціна знизилася до 5554 гривень.

У серпні НАК продає природний газ для населення на умовах положення про накладення спеціальних зобов'язань уже за ціною 4653,54 грн/тис. куб. м (без ПДВ і транспортування).

Постанова уряду №485 передбачає, що "Нафтогаз" для визначення ціни газу за ПСО аналізує чотири показники: ціна для комерційних споживачів за минулий місяць, дані МЕРТ щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозважена ціна на Українській енергетичній біржі і ціна за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року. Компанія повинна вибирати з них найнижчу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram