ГоловнаЕкономікаДержава

Японське агентство підвищило рейтинг України з CCC + до B

ВВП України зростає, інфляція сповільнюється.

Японське агентство підвищило рейтинг України з CCC + до B
Фото: sinet.com.ua

Японське рейтингове агентство R&I підвищило кредитний рейтинг України з CCC+ до B. Прогноз рейтингу - стабільний.

"Економіка України відновлюється. Її фінансове становище вже покращилося. Економічна стабільність підвищилася завдяки суворій фіскальній політиці, а також монетарній політики, спрямованій на контроль над інфляцією. Баланс поточних операцій залишається дещо дефіцитним. Зі збільшенням міжнародних резервів його стійкість до зовнішніх шоків підвищується", - йдеться в пресрелізі агентства.

Аналітики агентства R&I зазначають, що ВВП України зростає, інфляція сповільнюється, а тимчасове збільшення дефіциту платіжного балансу до 3-4% не впливатиме на кредитоспроможність України.

Незважаючи на значні потреби в рефінансуванні заборгованості і для підтримки здорового фінансового середовища, фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду є важливою для України.

Японці припускають, що консолідація влади навколо президента, котрий має більшість у парламенті, забезпечить стабільну базу для реалізації його політики.

Спираючись на ці міркування R&I вирішив підвищити рейтинг емітента в іноземній валюті до рівня B.

Нагадаємо, що Standard&Poor's з 2015 року зберігає рейтинг України на рівні B-; Fitch - з 2016 року на рівні B-; Moody's - з 2018 року на рівні Caa1 (на одну позицію нижче, ніж S&P і Fitch).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram