ГоловнаЕкономікаДержава

Ексголова НКРЕКП Вовк назвав справу НАБУ "медійно-юридичною бульбашкою"

Колишній чиновник упевнений у своїй невинності.

Ексголова НКРЕКП Вовк назвав справу НАБУ "медійно-юридичною бульбашкою"
Фото: Realist.online

Колишній голова Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк назвав справу Національного антикорупційного бюро щодо "Роттердаму+" "медійно-юридичною бульбашкою", яка не має перспективи в суді.

Про це йдеться у фейсбуці Вовка.

"Справа «Роттердам+» - розкручена медійно-юридична бульбашка. Дії НАБУ з моменту початку розслідування вважаю підбиранням і вибиванням доказів під звинувачення. Про встановлення істини не йдеться, здійснюється тиск на мене і колег з грубим порушенням законодавства - це свідчить про політичний характер переслідування", - написав колишній чиновник.

Він вважає, що в НАБУ просто не можуть визнати безперспективність трирічного розслідування, тому оголосили підозри замість того, щоб закрити справу.

Нагадаємо, 8 серпня Вовк і ще п'ятеро людей отримали підозри у справі "Роттердам+". За версією слідства, через створену ними формулу українські споживачі отримали майже 19 млрд гривень збитків. Затримано поки що тільки колишнього члена НКРЕКП, а нині директора ДП "Оператор ринку" Володимира Євдокимова.

НКРЕКП наприкінці квітня 2016 року почала застосування новий порядок формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, затвердивши її на другий-четвертий квартали 2016 року. Порядок передбачає визначення ціни вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну".

За формулою "Роттердам+" вугілля українських виробників купується за ціною палива в нідерландському порту Роттердам (південноафриканське або американське вугілля, транспортоване морем до порту). При цьому до ціни додали ще й уявну вартість перевезення з Роттердама в Україну і перевалку такого вугілля в порту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram