ГоловнаЕкономікаДержава

Щоб не залишити Луганську область без електроенергії, потрібно знижувати вартість газу для Луганської ТЕС - Плачков

Відсутність рішення може привести до зупинки станції.

Щоб не залишити Луганську область без електроенергії, потрібно знижувати вартість газу для Луганської ТЕС - Плачков
Фото: Макс Левин

Через блокування постачання вугілля з боку РФ Луганська ТЕС працює на газі вже два тижні. При цьому вартість газу не покривається поточними цінами на електроенергію, а отже, для стабільної роботи станції потрібно знижувати ціну на газ. Так прокоментував ситуацію президент Всеукраїнської енергетичної асамблеї, ексміністр енергетики України Іван Плачков, повідомляє УНІАН.

«Потрібно знижувати вартість газу для Луганської ТЕС. Тому що немає лінії, вона працює ізольовано. 1 млн жителів забезпечує електроенергією. І через газ виходить, що ціни не відповідають - електроенергія надто дорога, щоб її купували», - зазначив Плачков. Президент Всеукраїнської енергетичної асамблеї уточнив, що відсутність рішення може привести до зупинки станції.

«У світовій практиці в таких випадках станції зупиняють. Але ж не можна нам залишати мільйон осіб на тій території без електроенергії. А станція може працювати тільки на газі, і потрібно приймати спеціальне рішення про зниження ціни на газ», - підкреслив Плачков.

Раніше директор обласного департаменту ЖКГ Луганської обладміністрації Віталій Сурай заявив, що для стабілізації ситуації в регіоні Кабмін повинен встановити спеціальну ціну на газ для Луганської ТЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram