ГоловнаЕкономікаДержава

Нацбанк ввів в обіг монету на честь 1000-річчя початку правління Ярослава Мудрого

Монету виготовлено зі срібла 925 проби, тираж - 2500 штук.

Нацбанк ввів в обіг монету на честь 1000-річчя початку правління Ярослава Мудрого
Фото: nbu.gov.ua

Сьогодні, 6 серпня, Національний банк ввів в обіг пам'ятну монету номіналом 20 гривень, присвячену тисячоліттю з початку правління київського князя Ярослава Мудрого. Про це повідомляють у фейсбуці Нацбанку.

Монету виготовлено зі срібла 925 проби, маса дорогоцінного металу в чистоті - 62,2 г, діаметр - 5 см. Окрім того, монета оздоблена локальною позолотою, вміст золота не менш ніж 0,008 г.

"Ця монета продовжує серію "Княжа Україна", адже присвячена затвердженню на київському престолі великого князя Ярослава Мудрого (1019-1054 рр.)", - сказано в повідомленні.

Вартість пам'ятної монети з футляром - 2118 грн, а тираж 2500 штук. Купити монету можна у спеціальних пунктах продажу пам'ятних монет.

На аверсі монети зображено макет реконструкції Софійського собору ХІ ст. під яким стилізований сувій Руської правди, по обидва боки від нього: позолочений вірчий знак Ярослава Мудрого і печатка. На реверсі монети зображено стилізований фрагмент літописної мініатюри.

Художник - Іваненко Святослав.

Нагадаємо, 22 липня Нацбанк ввів в обіг пам'ятну монету на честь надання томосу номіналом 50 гривень. Її виготовлено зі срібла 999 проби, тираж - до 1000 штук.

Пам'ятні монети є колекційними і випускаються з метою інвестицій, оскільки з часом їх ціна зростає. Такими монетами можна розраховуватися за їх номінальною вартістю, але їх ринкова вартість більша.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram