ГоловнаЕкономікаДержава

За місяць роботи нового ринку електроенергії реалізовано 4,5 млрд кВт-год, - Дмитро Маляр

Ціни встановилися на рівні 164 копійки за кВт-год.

За місяць роботи нового ринку електроенергії реалізовано 4,5 млрд кВт-год, - Дмитро Маляр
Фото: ТСН

За місяць роботи нового ринку електроенергії в Україні в категорії "на добу наперед" і "внутрішньодобовий" було реалізовано 4,5 млрд кВтг.

Про це повідомив директор з управління портфелем енергоресурсів D.Trading Дмитро Маляр на сторінці компанії в Facebook, підбиваючи підсумки роботи нового ринку електроенергії за липень.

Також він повідомив, що на торгах на другий день серпня відбулося зменшення обсягів і цін, зокрема, ціни на електроенергію встановилися на рівні 164 коп/кВт-год.

"Торги на другий день серпня на РДН в ОЕС показали зменшення обсягів і цін. Обсяги склали 124 млн кВт-год (-1%), попит і пропозиція знайшли рівновагу на рівні 164 коп/кВт-год (-3%). Денні обсяги торгувалися нижче за кепу в середньому на 4%. Острів БуТЕС на РДН додав в обсягах 9% до попередніх торгів і закрився за обсягами на 8,2 млн кВт-год. Середньозважена ціна в Острові також зросла до 188 коп/кВт-год (+1%)", - зазначив Дмитро Маляр.

Нагадаємо, 1 липня почав працювати новий ринок електроенергії, відповідно до прийнятого в 2017 році Верховною Радою Закону України "Про ринок електроенергії". Відповідно до закону, нова модель передбачає введення таких сегментів, як ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу наперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram