ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні почалася торгівля біржовими акціями Apple

Від 30 липня біржа ПФТС включила акції Apple до біржового списку.

В Україні почалася торгівля біржовими акціями Apple

Від 30 липня на «Українській біржі» стартував продаж акцій американської компанії Apple, відбулася перша угода. Акціями можна буде торгувати і на ПФТС. Про це повідомляє Фінансовий клуб.

29 липня акції Apple Inc. були включені до біржового списку майданчика (категорія - позалістингові цінні папери) з тикером AAPL.

Майданчик повідомив, що 30 липня о 12:25 була укладена перша угода на 95 акцій за ціною 5792 грн/шт. Це еквівалентно $ 231, виходячи з поточної вартості долара на міжбанку (25,05 грн/$), тоді як на американському ринку AAPL коштував учора $ 209,68 за акцію. Обсяг угоди становить 550,24 тис. грн.

Крім того, з 30 липня біржа ПФТС включила акції Apple до біржового списку. Спочатку анонсувалося, що ціна акцій в Україні буде вищою, ніж у США, через комісії брокера.

Зазначається, що український брокер цінних паперів «БТС Брокер» ще в лютому 2019 року завів в Україну перший пакет акцій Apple. Він отримав дозвіл Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на допуск акцій компанії до обігу на українському фондовому ринку.

Паралельно з цим акції були зараховані на рахунок Національного депозитарію України в міжнародному депозитарії Clearstream. У березні 2019 року НКЦПФР схвалила допуск казначейських нот уряду США й акцій компанії Apple до торгів на території України.

«Сама можливість для громадян купувати цінні папери нерезидентів існує і зараз. Але якщо ви хочете зробити це в додатку смартфона, давши вказівку своєму банку одним кліком, то до цього функціоналу нам ще довго йти. Щоб прийти до купівлі через одну просту дію, необхідні колосальні вкладення. І всім нам ще треба багато працювати: і НКЦПФР, і НБУ, і Мінфіну, і Кабміну», зазначив Глава НКЦПФР Тимур Хромаєв у інтерв'ю Фінансовому клубу.

Нагадаємо, 18 липня фірма Коломойського виставила на продаж акції "Промінвестбанку" в розмірі 99,7726% (5 млрд акцій). Аукціон з продажу цінних паперів відбудеться 28 серпня.

Стартова ціна пакета - 532,1 млн грн. На сайті біржі уточнюється, що виставлений на продаж пакет акцій було стягнуто.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram