ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін завершив процес реформування "Укренерго"

Мінфін завершив процес реформування "Укренерго"
Фото: LB.ua

Міністерство фінансів України затвердило створення приватного акціонерного товариства "НЕК "Укренерго". Відповідний наказ було підписано міністром фінансів Оксаною Маркаровою, інформує пресслужба відомства.

"Випуск акцій ПрАТ буде здійснено в передбачені законодавством терміни, а їх власником стане держава в особі Мінфіну. Статутний капітал АТ становитиме 37,1 млрд гривень. Голову правління компанії має обрати Наглядова рада ПАТ під час свого першого засідання", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що державна реєстрація ПрАТ "НЕК "Укренерго" стала результатом послідовної роботи Комісії з реорганізації підприємства, яка почала свою діяльність 22 лютого поточного року.

"За шість місяців управління "Укренерго" команді Мінфіну вдалося досягти найбільшого прогресу в процесі реорганізації компанії, який почався ще в 2017 році. Починаючи з лютого, ми активно працювали заради досягнення кінцевої мети - перетворення державного підприємства «Національна енергетична компанія "Укренерго" в приватне Товариство з обмеженою відповідальністю. Вже сьогодні ми не просто звітуємо про виконання плану - ми показуємо результат нашої роботи", - заявила Маркарова.

Результатом створення АТ стане ефективне впровадження законодавства про ринок електроенергії, а також відокремлення контролю за виробництвом електроенергії та її передачею, що є однією з умов отримання кредитних коштів у рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС, зазначили в міністерстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram