ГоловнаЕкономікаФінанси

У "Промінвестбанку" з'явився ще один покупець

Аукціон відбудеться 28 серпня.

У "Промінвестбанку" з'явився ще один покупець
Фото: hdom.ru

ТОВ "Кредитна установа "Інвестиційне" киянина Олександра Зінов'єва має намір купити Промінвестбанк - "дочку" російського ВЕБ, виставлену на продаж для виконання рішення міжнародного арбітражу щодо "кримського" позову, пов'язаного з ексвласниками Приватбанку компаній.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

У повідомленні компанії в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) зазначено, що вона має намір придбати всі 5 млрд 80 млн. 310,373 тис. штук акцій, що становить 99,7726% статутного капіталу, аукціон з продажу яких призначений на біржі ПФТС на 28 серпня.

Згідно з держреєстром, КУ "Інвестиційне" зі статутним капіталом 8 млн грн зареєстровано в березні 2016 року, проте ліцензію на ведення госпдіяльності з надання фінансових послуг отримало лише в квітні цього року.

Зінов'єв є також власником ФК "Експрес Фінанс". У цій компанії той же керівник, що і в КУ "Інвестиційне" - Олександр Леоненко, який очолює "факторингову компанію "Глобал плюс". Сам Зінов'єв очолює ФК "Експрес інвест". У цій компанії він є міноритарієм, а контролює її ТОВ "Кредоінвестгруп", що колись було співвласником ФК "Глобал плюс" з компаніями "Адамант Капітал" і ТОВ "Аква Діджитал".

Раніше повідомлялося, що українську "дочку" ВЕБ мають намір купити компанії, пов'язані з Investohills ексглави "Альфа-Банк Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram