ГоловнаЕкономікаДержава

Офіс президента планує розширити число одержувачів субсидій на 1 млн сімей, - Герус

"Ми розуміємо, що коли є інфляція, то важко просто знижувати тарифи".

Офіс президента планує розширити число одержувачів субсидій на 1 млн сімей, - Герус
Андрей Герус
Фото: facebook.com/andriy.gerus

Представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус розповів про плани розширити число одержувачів субсидій - приблизно на один мільйон сімей.

Про це він розповів у інтерв'ю РБК-Україна.

"Деякі домогосподарства, які мали б користуватися субсидіями, оскільки вони бідні, втратили на них право. Ми аналізуємо, як можна змінити критерії для того, щоб люди, які справді потребують допомоги, змогли отримувати субсидії. За моїми оцінками, йдеться десь про додатковий один мільйон сімей, яким також може надаватися адресна допомога. Серед цього мільйона, гадаю, значною мірою будуть пенсіонери, яким понад 70 років, оскільки це незахищена категорія", - сказав Герус.

Він також розповів, яким чином, на його думку, можна збалансувати тарифи.

"Тарифи на щось можуть знижуватися. На газ за останні три місяці вони знизилися на 21%, можливо, у серпні вони ще знизяться. На щось вони можуть підвищуватися... Ми розуміємо, що коли є інфляція, то важко просто знижувати тарифи. Але, розуміючи гостроту цієї проблеми, вирішувати її потрібно якраз через збільшення доходів українців. Для цього потрібне зростання економіки, наповнення бюджету, а це можливо завдяки новим масштабним інвестиціям, для чого своєю чергою дуже важливим є верховенство права", - зазначив Герус.

Нагадаємо, у травні 2019 року середній розмір призначеної субсидії на одну сім'ю порівняно з відповідним періодом минулого року зменшився на 45,5% - до 91,8 гривні.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram