ГоловнаЕкономікаДержава

У ЄС виступають за повне впровадження закону про ринок електроенергії, - Мінгареллі

Посол Євросоюзу закликав Україну продовжувати розпочаті реформи.

У ЄС виступають за повне впровадження закону про ринок електроенергії, - Мінгареллі
Фото: Макс Требухов

У Євросоюзі вбачають одне із ключових завдань нової влади України у продовженні реформи енергоринку.

Про це заявив посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв'ю "Європейській правді", опублікованому в п'ятницю, 26 липня.

"Звичайно ж, ми виступаємо за повне впровадження закону про ринок електроенергії. І також колись вам треба буде створити незалежного і компетентного регулятора ринку атомної енергії", - сказав він.

Крім того, в Євросоюзі також акцентують на важливості забезпечення верховенства права, на проведенні земельної реформи та продовженні децентралізації.

"Є цілий перелік пріоритетів. Ми завжди говоримо, що дуже важливо докласти більше зусиль для забезпечення верховенства права. Ми також говоримо, що треба зробити необхідні кроки для відновлення приватизації великих державних підприємств. Ми також віримо, що Україна може зробити більше для якісного управління державними компаніями", - сказав він.

Нагадаємо, 1 липня введено новий оптовий ринок електроенергії, відповідно до прийнятого у 2017 році Верховною Радою Закону України "Про ринок електричної енергії". 17 квітня Кабінет Міністрів створив держпідприємство "Оператор ринку", яке відповідає в новому ринку електроенергії за ринок "на добу вперед" і внутрішньодобовий ринок.

Як повідомляли ЗМІ, Агентство США з міжнародного розвитку USAID відзначило успішний запуск нового ринку електроенергії в Україні, а також роботу всіх учасників для забезпечення його стабільного функціонування і надало рекомендації з приводу деяких нормативних змін, зокрема запропонувало механізми стримування зростання тарифів для промислових споживачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram