ГоловнаЕкономікаДержава

Україна позичить у американської компанії Cargill €250 млн

Уряд доручив Мінфіну підписати дві кредитні угоди.

Україна позичить у американської компанії Cargill €250 млн
Фото: waklinger.com

Україна в 2019 році має намір залучити 250 млн євро кредиту від компанії Cargill Financial Services International Inc., що входить у корпорацію Cargill (США).

Відповідну постанову Кабінету Міністрів №651 від 10 липня опубліковано в офіційному виданні "Урядовий кур'єр", передають "Українські Новини".

Кабмін доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій на виконання закону про держбюджет на 2019 рік здійснити зовнішні запозичення шляхом залучення кредитів від Cargill Financial Services International.

Також доручено передбачити під час складання проєкту держбюджету на відповідний рік кошти для погашення та обслуговування запозичення.

Відзначено також, що Cargill підписав дві кредитні угоди з Україною на загальну суму, що не перевищує 250 млн євро. Згідно з кредитною угодою А, залучається 100 млн євро з процентним доходом за ставкою 5,15% річних, за договором В - 150 млн євро за ставкою 6,25%. Процентний дохід виплачується щокварталу.

Остаточне погашення кредиту А потрібно здійснити через два роки після залучення коштів, кредит В - через п'ять років.

Cargill Financial Services International пропонує рішення для аквакультури, м'ясної і молочної худоби, птиці та кормових добавок, а також у галузі виробництва борошна, харчової солі, солоду й інших білкових продуктів.

Нагадаємо, в серпні американські компанії, в тому числі Cargill, на зустрічі з екс-президентом Петром Порошенком у США висловили готовність збільшити інвестиції в Україну.

Раніше повідомляли, що американська компанія Cargill інвестує $100 млн у будівництво зернового терміналу в українському порту "Южний" (Одеська область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram