ГоловнаЕкономікаФінанси

Лондонський арбітраж ухвалив рішення на користь власників єврооблігацій ПриватБанку

Банк зобов'язали сплатити два випуски на суму близько $ 335 млн.

Лондонський арбітраж ухвалив рішення на користь власників єврооблігацій ПриватБанку
Фото: EPA/UPG

Лондонський міжнародний арбітражний суд (LCIA) ухвалив рішення на користь власників єврооблігацій ПриватБанку в суперечці про оплату двох випусків єврооблігацій на суму близько $ 335 млн.

Про це розповів Інтерфаксу-Україна один із власників.

При цьому встановлено низку обмежень на виплату. На неї впливатимуть два фактори: особа власника облігацій і дата їх придбання.

Співрозмовник агентства зазначив, що за браком повної документації він припускає, що йдеться про намір виділити пов'язаних і не пов'язаних з ПриватБанком осіб.

Щодо дати, то, за його словами, умови виплат можуть відрізнятися для власників єврооблігацій, які придбали їх після 14 червня.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Україна націоналізувала найбільший у країні ПриватБанк. Під час роботи тимчасової адміністрації борги перед акціонерами банку і пов'язаними з ним особами (зокрема і єврооблігації) потрапили під механізм bail-in (конвертація в капітал). Після чого власники єврооблігацій ПриватБанку зажадали від української влади відшкодувати їм інвестиції в цінні папери банку. Потім власники паперів звернулися до суду з відповідною вимогою.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram