ГоловнаЕкономікаБізнес

Влада США оштрафувала Facebook на $ 5 млрд

Скандал з Cambridge Analytica обійшовся соцмережі в круглу суму.

Влада США оштрафувала Facebook на $ 5 млрд
Марк Цукерберг во время слушаний, 11 апреля 2018.
Фото: EPA/UPG

Федеральна торгова комісія США (FTC) оштрафувала Facebook на $ 5 млрд через скандала з компанією Cambridge Analytica, яка незаконно зібрала дані 87 млн користувачів соцмережі.

Про це пише The Verge.

Рішення про штраф, який становить близько 9% виторгу і 23% чистого прибутку Facebook за 2018 рік, було оголошено в середу, 24 липня.

FTC дійшла висновку, що Facebook порушила закон, не захистивши дані від третіх осіб; використовуючи телефонні номери користувачів для розсилання реклами; використовуючи технології розпізнавання осіб без згоди самих користувачів.

Для того, щоб звинувачення були зняті, Facebook погодилася сплатити $ 5 млрд (другий за величиною штраф, накладений коли-небудь FTC) і запровадити низку обмежень на свій бізнес. Facebook повинен буде проводити перевірку на конфіденційність кожного нового продукту або послуги; ці огляди будуть щоквартально подаватися гендиректору Facebook і сторонньому експерту.

"Угода потребуватиме фундаментальної зміни в підході до нашої роботи. Вона покладе додаткову відповідальність на людей, що створюють наші продукти на всіх рівнях компанії. Це стане набагато різкішим поворотом у бік конфіденційності, ніж раніше", - говориться в блозі фейсбука в середу вранці.

Facebook також повинна виплатити 100 мільйонів доларів Комісії з цінних паперів і бірж за приховування витоку від інвесторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram