ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд зупинив роботу Понінківської паперової фабрики

Через відходи фабричного виробництва, ймовірно, загинула риба в річках Случ і Хомора.

Суд зупинив роботу Понінківської паперової фабрики

Суд зупинив виробництво ТОВ "Понінківська картонно-паперова фабрика Україна" в селищі Понінка Хмельницької області через багаторічне забруднення місцевої річки відходами виробництва. Про це повідомила прес-служба Міністерства екології і природних ресурсів.

"23 липня 2019 року Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції України в Хмельницькій області та прийняв рішення зупинити виробництво ТОВ "Понінківська картонно-паперова фабрика України", наслідком якого є скидання стічних вод із забруднюючими речовинами в р. Хомора", - сказано в повідомленні.

У квітні цього року після масової загибелі риби на річках Случ і Хомора держава вкотре подала в суд на фабрику. Екологи неодноразово відбирали проби в річках Хомора і Случ і зробили висновки, що вода забруднена хімічними і зваженими речовинами, які потрапили у воду в результаті неодноразових скидів відходів паперового виробництва.

Понінківська фабрика виробляє папір, картон, гофрокартон, ящики, лотки й іншу продукцію з целюлози.

Нагадаємо, 12 квітня в м. Баранівка на річці Случ було виявлено масовий мор риби. Екологічна інспекція виявила в пробах води зменшений уміст розчиненого кисню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram