ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський запропонував ввести SMS-підтвердження змін до держреєстрів

Президент підписав указ про протидію рейдерству.

Зеленський запропонував ввести SMS-підтвердження змін до держреєстрів
Фото: delfi.lt

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів протягом трьох місяців розробити і внести до Верховної Ради законопроєкт про посилення протидії рейдерству.

Про це повідомила пресслужба президента.

Проєкт повинен закрити дірки в законодавстві, які дозволяють рейдерам захоплювати чужі бізнеси і забирати нерухомість.

Серед ключових технологічних змін, які пропонує Зеленський, - автоматичний моніторинг ризикових транзакцій з наступним підтвердженням/зупинкою реєстраційних дій, створення бекофісу, який буде переглядати транзакції з підвищеним ризиком, фото- і відеофіксація учасників транзакцій; введення додаткового підтвердження реєстраційних операцій (наприклад, SMS-пароль або MobileID) і додаткової авторизації учасників транзакції (наприклад, ЄЦП).

"Питання рейдерства стало одним з найболісніших для бізнесу. За різними оцінками, протягом останніх шести років сталося понад три тисячі захоплень. Зазвичай це зміна власника через підробку документів, через реєстраторів, яких не існує, або «дірки» в реєстрі. Схеми різні, а суть одна. Сьогоднішнє рішення - це реальний крок, щоб покласти цьому край", - повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук.

Нагадаємо, раніше Зеленський пообіцяв вивести Україну в топ 10 рейтингу Doing Business за три-чотири роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram