ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ прийшло з обшуками в офіс ICU у справі "Роттердам+"

Компанія розцінила слідчі дії як спробу тиску.

НАБУ прийшло з обшуками в офіс ICU у справі "Роттердам+"
Фото: glavcom.ua

Національне антикорупційне бюро прийшло з обшуками в офіс фінансової компанії, яка, на думку слідчих, взяла участь у реалізації формули "Роттердам+".

Попередня кваліфікація - ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу, йдеться в заяві НАБУ.

Назви цієї компанії не вказано, але мова йде про фірму ICU.

"Незважаючи на те, що раніше ICU повністю задовольнила всі запити НАБУ на надання інформації в рамках кримінального провадження стосовно посадових осіб НКРЕКП за фактом можливого порушення, №52017000000000209 від 24.03.2017, зараз в офісі ICU проходить обшук", - йдеться в заяві компанії.

"Група працює у штатному режимі, а поточний обшук розцінює не інакше як спробу чинити на неї тиск, що має очевидний політичний контекст. Причиною тиску ICU бачить невдоволення нинішньою владою і її оточення реформами, проведеними своїми попередниками, деякі з яких раніше працювали в ICU", - заявила пресслужба компанії.

Нагадаємо, в березні 2018 року стало відомо, що НАБУ розслідує скуповування корпорацією ICU облігацій ДТЕК у вересні 2015 - травні 2016 року. Купівля збіглася з розробкою Порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни електричної енергії (т.зв. формула "Роттердам+").

Дмитро Вовк, який раніше очолював НКРЕКП, яка ввела формулу "Роттердам+", перед тим працював у групі ICU.

Після введення формули навесні 2016 року вартість єврооблігацій DTEK Finance plc зросла на 60% від вартості їх придбання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram